مجید روشنزاده
سینمای ما - هفته نامه آلمانی اشپیگل بعد از پایان برلیناله به جمع بندی نتایج جشنواره پرداخته و با انتقاد از داوران می نویسد: "خانم تیلدا سوینتون، رییس هییت داوران، می بایست خرس طلای جشنواره برلین را بجای به فیلم پرویی به فیلم "در باره الی" می داد." از نظر اشپیگل فیلم "درباره الی" بخاطر ترسیم بی پرده و رادیکال زندگی روزانه ایرانیان مستحق دریافت خرس طلا بود. از این رو، به اعتقاد نویسنده اشپیگل، اصغرفرهادی و گروه اش مستحق دریافت جایزه ای بیشتر از خرس نقره ای بودند. درجشنواره امسال برلین، ایران مانند سال گذشته دست خالی برلیناله را ترک نکرد و اصغر فرهادی برنده جایزه بهترین کارگردان فیلم های مسابقه اصلی شد. سال گذشته ایران با فیلم "آواز گنجشک ها" از مجید مجیدی در برلیناله شرکت کرد و رضا ناجی بازیگر فیلم، برنده بهترین هنرپیشه جشنواره شد. توجه به فیلم های ایرانی نزد آلمانی ها محدود به یک قشر نیست. علاوه بر خبرنگاران و منتقدان فیلم که نظر بسیار مثبت نسبت به فیلم های ایرانی دارند، شمار زیادی از سیاستمداران آلمانی هم از فیلم های ایران ستایش و تمجید می کنند. در جلسه ای که قبل از آغاز برلیناله در پارلمان آلمان و با حضور دیتر کاسلیک، رییس جشنواره برلین، برگزار شد، همواره ستایش از فیلم های ایران از زبان سیاستمداران آلمانی به گوش می رسید. یکی از نمایندگانی که بیش از همه از ایران تمجید می کرد، کلاودیا روت، یکی از رهبران حزب سبز هاست. کلاودیا روت خطاب به دیتر کاسلیک، تاکید کرد که حضور فیلم های ایرانی در واقع یکی از وزنه های وزین برلیناله است. او از کاسلیک تقاضا کرد که به محبوبیت فیلم های ایرانی نزد مردم آلمان و ایرانیان ساکن برلین توجه کند و تلاش کند که ایران همواره در برلیناله شرکت کند. دیتر کاسلیک هم در تایید حرف خانم روت گفت که فیلم های ایرانی از جمله فیلم های درخشان برلیناله بوده و خواهند ماند. در گفت وگویی که من با دیتر کاسلیک، رییس برلیناله داشتم، او سینمای ایران را در حال گذار به مرحله ای جدید توصیف کرد و گفت: "در هفت سال گذشته وقتی ازسینمای ایران صحبت می شد، گفت وگوها اغلب حول استادان بزرگی مانند کیارستمی دور می زد. اما اکنون پس از هفت سال اوضاع تغییر کرده است. بطور مثال فیلم "درباره الی" که ما در بخش مسابقه برلیناله نمایش می دهیم، چنان ویژه و منحصر به فرد است که به جرات می توانم بگویم تا کنون در ایران و یا در کشورهای دیگر ندیده ام. این فیلم سیاسی نیست بلکه فیلمی در باره زندگی جوانان ایران است. این فیلم تاثر ما را برانگیخت و نظر مارا به جنبه هایی از سینمای ایران توجه داد که تا کنون برای ما شناخته شده نبود." اشپیگل در نهایت برلیناله را موفقیت آمیز ارزیابی می کند و می نویسد: "تا زمانی که هنوز کسانی هستند که ساعت هشت صبح و در هوای بارانی و سرما در صف های طولانی دریافت بلیط فیلم های اسپانیایی، فارسی زبان و یا لهستانی را انتظار می کشند، سخن گفتن از بحران سینما، حرف بیهوده ای است." خبرگزاری انتخاب
کاملا موافقم
نه تنها خرس طلايي برلين كه سيمرغ بهترين فيلم هم حق درباره الي بود واين را همه مي دانند...
salam sait khoobie
che etemad be nafsi mashalla
بیخیال بابا
از حرفهای بعضیا آدم واقعا متاسف میشه. ما ایرانیا انقدر عقب افتاده شدیم که خودمونو مسخره می کنیم و دست میندازیم. یکی نوشته " چه اعتماد به نفسی. ماشالله!". در حالیکه این آدم نمیدونه که اینکه خرس طلای برلین حق درباره الی بوده رو یه مجله معتبر آلمان مطرح کرده و نه منتقدای وطنی!
ببینید یعنی انقدر سطح فهم و اعتماد به نفس ما پایین اومده که وقتی غربی ها هم ازمون تمجید میکنن، خودمونم باورمون نمیشه و مثل کسایی هستیم که خطابشون قرار میدن و یارو فکر نمیکنه با خودشن و همش دور و اطرافش رو نگاه میکنه!
منبع دقیق لطفن، اشپیگل در چه تاریخی، به قلم چه کسی این یادداشت را چاپ کرده؟ لطفن لینک بدهید. ممنون.
مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما